1- booking.com
kalcak yer bulmak için iyi bir uygulama üye olursanız,genius üye yapıp bazı avantajlar ve %10 indirim yapıyor.yalnız kalmak istediğiniz yerin internet sitesinden ulaşıp daha ucuz fiyat koparabilirsiniz.ama bunu doluluk oranı yüksek bir destinasyonda gittiğinizde konuşur,fiyat alırım derseniz daha yüksek bir fiyatla karşılaşıp hatta yerde bulamayabilirsiniz,pek tavsiye etmem.
2- maps.me
grup sürüşlerinde yola çıkmadan önce haritayı indirip paylaşıldığında,kaybolan biri olduğunda en kötü ihtimalle varış noktasında buluşulabilir.avantajı alternatif rota vermemesi.
3.colornote
güzel bir uygulama checklist veya not defteri olarak kullanabiliyorsunuz.
yolculuğa çıkmadan önce yapmam gereken işleri checklist olarak oluşturuyorum.kamp malzemeleri,motorla ilgili işler şeklinde vs.katogorize edince daha kolay oluyor.her hallettiğim satırı tıklayarak üstüne çizgi atıyor ve kalan diğer eksiklerimi tamamlıyorum.bu listeye yolculuk esnasında bir eksiğimi farkedersem onuda ekliyorum.böylelikle yola çıkmadan önce elimde güzel bir liste olmuş oluyor.yolculuk dönüşü satırlara tekrar tıklayarak üstlerindeki çizgiyi kaldırıp yeni yolculuğa daha hazır hale geliyorum.
aynı zamanda yoldaki harcamalarınızı bu not kısmına yazabilir veya yolda birisinin verdiği bilgiyi buraya yazmasını isteyebilirsiniz.telafuz derdiniz olmaz.
konu gelmişken harcamaları genelde nakit yerine kredi kartı kullanırsanız zaten banka döküm olarak size gönderecek,ayrıca yazmaya gerek yok,nakit olanları yazarsınız.
4.couchsurfing
bu uygulama gittiğiniz yerde bir arkadaş bulup bedava evinde kalmak için veya siz evinizde misafir edersiniz.
tabi yabancı dil gerektiriyor.ama dil geliştirmek için faydalanabilirsiniz. belirli akşamlar genelde çarşamba toplantı noktaları oluyor.dünyanın heryerinden insanlar gelebiliyor.
gittiğiniz yer hakkında bilgi sahibi olmak adına elverişli bir uygulama
6.airbnb
gittiğiniz yerde otelden ziyade ev ortamında parasıyla kalmak isterseniz kullanabaileceğiniz bir uygulama.ama anlaştığınız kişi son anda sizi satabilir gibi riskleri var.birde baştan biraz depozit alıyor.
7.hostelworld
bazen buradan booking.comda olmayan daha iyi bir hostel bulabiliyorsunuz.
8.hostelbookers
gene hostel bulmak için güzel bir uygulama
9.112 acil yardım butonu
bu türkiyede lazım,aslında herkesin telefonuna yüklemesi lazım.
siz değil başkasına da yardım amaçlı butona bastığınızda direct konum atıyor,yer tarif atmek zorunda kalmıyorsunuz.
10. 112 where are u
bu da 112 nin avrupa uygulaması, anlatımında polisde çağırmak mümkün.
11.whatsapp
eminim herkesin telefonunda vardır.grup tur çıkışlarında hemen bir grup oluşturarak herkes buradan birbiri ile irtibatta kalabilir,resimleri bu havuza atabilir.free wi-fi bulduğunda birbiri ile sesli ,görüntülü konuşabilir.
12.tunein radio
gittiğiniz yerin yerel müziklerini dinlemek için ideal .tabi free wi-fi lazım
whatsapp in alternatifi.doğu bloku ülkeleri genelde bunu kullanıyor.
14.google trips-travel planner
muhteşem bir uygulama,gittiğiniz yerdeki gezmek istediğiniz yerleri işaretliyorsunuz.uygulama size otamatik bir rut oluşturuyor.
15.foursquare
gittiğiniz yerdeki hit yerleri bulmak açısından iyi.
16.google çeviri
Sesli çeviri özelliği ile illaki dil bilmenize gerek yok.çevirileri hatalı gibi olsada gene işe yarar .
13.via michelin
gideceğiniz rotadaki paralı yolların toplam fiyatını görmek açısından uygun bir program faydanılabilir.geçeceğiniz ülklerdeki yakıt ve araba cinsine göre toplam yakıt fiyatınızda veriyor fakat malaesef motora göre yok.ama motorunuzla aynı yakan bir araç tanımlarsanız o fiyatıda yani totalde tüm yol boyu yakıt artı paralı yol ücreti masrafınızıda bulmuş olursunuz.